• 24.05.2015
  • /
  • България

Четирима души са ранени, а осем задържани, след сбиването между българи и роми в село Гърмен (ВИДЕО)

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Четирима души са ранени, а осем – задържани, след сбиването между българи и роми в село Гърмен в събота. Нощта в размирното село е протекла сравнително спокойно, подадени са още две сигнала за сбивания, но при тях няма пострадали, тъй като полицията се е намесила своевременно.

За 11.00 часа днес е насрочен протест с блокада на пътя Огняново-Гърмен заради безчинствата на ромите от квартала в общинския център.

Скандалът в събота е възникнал в квартал „Заграде“ на Гърмен между две компании – едната от българи, другата от роми, заради силно пусната музика. Ромите пиели алкохол на пейка, а българите играели карти.

Тези, които играели карти, поискали другата група да намали музиката, ромите не се съгласили и станало сбиване. „Били са се с камъни, дървета, с брадви, с каквото намерят“, разказа за Дарик кметът на община Гърмен Минка Капитанова.

Веднага след подаването на сигнала за сбиването кварталът е обграден от полиция. Въведен е пропускателен режим, тъй като тръгнало слух, че роми от Петрич са тръгнали, за да окажат помощ на събратята си от Гърмен. Българите очаквали нападение от ромите и се подготвили да им дадат отпор.

Снощи в подкрепа на полицаите от Г. Делчев в Гърмен са пристигнали подкрепления от Разлог и Банско.

dariknews.bg

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg