С повече от 20 медала се завърнаха от участие в Първия международен турнир възпитаниците на старозагорския клуб „Траяна“

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

С повече от 20 медала се завърнаха от участие в Първия международен турнир, проведен в Орестияда, Гърция, възпитаниците на старозагорския клуб „Траяна“, състезаващи се при юноши и девойки младша и старша възраст. „Всяка година това състезание ще се провежда в различна държава и басейн, целта е децата да трупат повече опит, да свикват с различни басейни и да се засили конкуренцията“, сподели Стефан Вачев, треньор в „Траяна“. В случая конкуренцията е била налице и в надпреварата са участвали 310 плувци от трите държави, България, Гърция и Турция. „Доволни сме от всички, някои не дадоха най-добри постижения, но идеята е те да имат върхови резултати по време на държавните първенства през юни“, продължи треньорът. От възпитаниците на клуба той отличи Ангел Маргаритов, който е от година в клуба, а има голям прогрес и е със злато в Гърция на „100 м. „бътерфлай“, Мартин Христов, първи на 50 и 100 м. „свободен стил“, като на 50 м. е безапелационен, Йоана Димитрова, Ивелина Иванова, Радосвета Иванова и Илияна Илчева, която е с три отличия, златно, сребърно и бронзово. За плувците остават броени дни до най-тежкия сезон, времето на летните шампионати. Те ще стартират на 5 юни при малките. За да свикнат с плуване в 50 м. басейн, плувците от клуб „Траяна“ в тази възраст ще проведат лагер в Кранево.

bnr.bg/starazagora

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg