Старозагорският клуб „Елит“ е домакин на двудневното състезание по художестевна гимнастика

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Старозагорският клуб „Елит“ е домакин на двудневното състезание по художестевна гимнастика „Фея под липите“. В сряда след 14 часа и в четвъртък след 9 сутринта в спортната зала до ДЗУ, Стара Загора, ще излязат на подиума над 430 гимнастички, представящи 27 български клуба.

„Състезанието е през седмицата, а не в почивните дни заради заетостта на базата в Стара Загора, както и заради графика на БФХГ, просто нямахме друга дата за това състезание“, поясни Кремена Ангелова, треньор на „Елит“.

Специалистката съжали, че чуждите клубове, с които „Елит“ е в близки отношения, няма да участват заради делничния ден на провеждане на турнира. Според нея в надпреварата ще участват гимнастички във всички възрасти, от 5 години до жени, разделени в категория „А“ и „Б“.

„Осигурени са награди, очаквам силно състезание, тъй като много от участничките оттук ще заминат за София, където предстои държавно отборно първенство“, допълни Кремена Ангелова.

От нейния клуб „Елит“ на подиума ще излязат 16 гимнастички. Сред тях Мирела Георгиева при жените, Даяна Михайлова, Христомира Ченгизова и др. „Имаме изявени момичета, на които залагаме за спечелване на медали“, каза още Кремена Ангелова.

bnr.bg/starazagora

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg