• 29.05.2015
  • /
  • Журнал

Катеричката Кипи тръгва по старозагорските улици

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

От началото на юни, в Стара Загора, ще заживее катеричката Кипи. Талисманът на Европейското първенство по лека атлетика ще радва малки и големи, дни преди да стартира шампионатът, на който домакинства града на 20 и 21 юни.

Майсторски изработеният костюм е дело на Живко Кънев от старозагорския куклен театър, а авторите на идеята са членове на НЧ „Димитър Наумов-1908″ в село Преславен.

В кожата на скокливкото Кипи ще се вмъкнат деца от театралната студия на Христофор Недков. Артистите ще надянат катеричата маска и спортен екип, а всеки ще има възможност да се снима безплатно с рунтавия талисман.
Със старта на Европейския шампионат, Кипи ще бъде сред феновете на леката атлетика на стадион „Берое“, за да допринася за динамичната и весела атмосфера.

bnr.bg/starazagora

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg