Започна кандидат-студентската кампания в Тракийския университет в Стара Загора (АУДИО)

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Започна кандидат-студентската кампания в Тракийския университет в Стара Загора. До 28 юли се подават документи за бакалавърска степен на обучение, а от 5 септември ще започне приемът на документи за обучение в магистърска степен и по програмите за докторантура.

Няма намаление на държавната поръчка, около 1350 са местата за степен бакалавър и 300 са магистър и докторант. „Тази година няма да има прием единствено в специалността „Парамедик“, тъй като тя беше закрита по решение на министъра на здравеопазването, съгласувано с министъра на образованието. Студентите в тази специалност могат да се прехвърлят в направление „Здравни грижи“, в която специалност пожелаят“, припомни проф. Иван Въшин – изпълняващ длъжността ректор на Висшето учебно заведение.уточни проф. Въшин.

Първият изпит за кандидат-студентите в Тракийския университет е по биология на 29-ти юни. Тази година таксите за кандидатстване в учебното заведение се запазват непроменени.

bnr.bg/starazagora

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg