Нови успехи за младите плувци на старозагорския клуб „Траяна“

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Малките плувци на старозагорския клуб „Траяна“ са в Сандаски. Там се провежда Държавното първенство за деца до 11 години. „Разчитаме най-вече на Никол Стоянова, Велизара Донева, те имат шанс за призови места, както и на Диляна Щерева, Георгия Димитрова, Виктор Партенев и Ивайло Ганчев“, каза Стефан Вачев, треньор в клуба.

Преди седмица във Варна по-малките плувци на „Траяна“, до 9 и 10 години предизвикаха фурор. „Подобихме четири национални рекорда в тази възраст“, не скри задоволството си Стефан Вачев.Два от тези четири рекорда подобри Виктор Христов, на „50 метра бруст“ и „200 метра съчетано плуване“, като във втория случай той подобри собствен рекорд. В щафета „4 по 50 метра крол“ и „4 по 50 метра съчетано плуване“ старозагорци отново подобриха националните рекорди, като на съчетано плуване отново подобриха собствен рекорд. „Това е най-малката възраст, децата взеха доста първи места, дадоха отлични резултати и това е добра основа за развитие в бъдеще, ще опитаме да ги запазим за плуването“, допълни Стефан Вачев. След седмица други плувци на „Траяна“, до 12 години, ще бъдат в София за участие в държавно първенство.

Предстои първенството и за юноши и девойки младша възраст. Проблем пред подготовката може да бъде започващия ремонт на плувния басейн в Стара Загора. „Имаме предложение в града да се построи още един плувен басейн, 50 метров, тъй като с този спорт се занимават близо 700 деца, както и възрастни“, разкри треньорът на „Траяна“.

bnr.bg/starazagora

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg