Проведе се обща трудова борса в Стара Загора

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Днес, 25.06.2015 г. в спортна зала „Иван Вазов“ град Стара Загора, се проведе обща трудова борса, организирана от Агенция по заетостта София чрез териториалното й поделение Дирекция „Бюро по труда” – Стара Загора с изключителното съдействие на кмета на община Стара Загора.

На борсата присъстваха 31 представители на 24 фирми, които заявиха 240 работни места. Сред тях 2 фирми са от други региони.

Приоритетно се търсят кадри в сферата на техниката и технологиите: машинни инженери, ел. инженери, ел. техници, настройчици, машинни оператори производство каучукови изделия, оператори на линия за профилиране на метал, оператори на поточна линия, заварчици, оксиженисти.

Свободни работни места в „Бюро по труда“ Стара Загора към 19.06.2015 г.

Работодателите търсят мотивирани хора за работа и в много други браншове: преработваща промишленост, търговия, охранителна дейност, социални дейности, пенсионно-осигурителна дейност.

На борсата присъстваха 213 търсещи работа лица, които притежават различни специалности или умения.

С всички фирми предстоят следващи срещи с цел приемане на заявки за позициите, за които не са срещнали подходящи кандидати на борсата.

Агенцията по заетостта вече 10 години поред организира и провежда трудови борси в страната, целящи намаляване равнището на безработицата и активиране дейността на бюрата по труда с работодателите на пазара на труда. Борсите предоставят възможност за директен контакт и договаряне между работодателите и търсещите работа лица, както на регистрирани безработни, така също и на лица, които не са регистрирани в ДБТ.

Борсата е една от общо 107-те трудови борси в страната, които ще се проведат в съответствие с Националния план за действие по заетостта.през 2015г. от Агенция по заетостта.

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg