БСП в Стара Загора подкрепи с декларация протеста на бизнеса

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Общинската организация на БСП в Стара Загора подкрепи с декларация протеста на бизнеса срещу увеличението на цените на електроенергията. То трябва да влезе в сила от 1 юли, но според представителите на фирмите ще доведе до съкращаване на работници и намаляване на заплати. По тази причина повечето компании в страната спират работа за час, а в Стара Загора бе организирано протестно шествие.

„Общинският съвет на БСП-Стара Загора подкрепя исканията на старозагорския бизнес за спиране на увеличението на цената на електроенергията.Категорично се обявяваме срещу вдигане на цените на електроенергията, което ще доведе до фалити на малки и големи фирми, до съкращаване на работни места“, се казва в декларацията на общинската организация на БСП.

„Нови, по-високи цени, ще доведат до сериозно повишаване цените на водата, градския транспорт, на почти всички стоки и услуги. Това няма как да се понесе от огромната част от българските граждани, сред които и най-уязвимите – пенсионери, безработни, социално слаби.

Методиката на ценообразуване, прилагана от КЕВР, води до толериране на американските централи в комплекса „МАРИЦА-ИЗТОК“, на т. нар. ВЕИ-та и обрича на заробване ТЕЦ „МАРИЦА-ИЗТОК -2″ и „МИНИ МАРИЦА-ИЗТОК“.

Категорично настояваме, Народното събрание и Правителството да променят коренно политиката си по отношение на енергетиката.

Настояваме пред всички старозагорски депутати да защитят интересите на бизнеса в Стара Загора, на хилядите работници в ТЕЦ „МАРИЦА-ИЗТОК -2″ И „МИНИ МАРИЦА ИЗТОК“.

ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ, БЪЛГАРСКИЯТ БИЗНЕС СЕ НУЖДАЕ ОТ ЗАЩИТА И ПОДКРЕПА!“, завършва декларацията.

dariknews.bg

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg