• 02.07.2015
  • /
  • Журнал

Община Стара Загора организира конкурс за проект на паметник на Свети Климент Охридски

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Конкурс за проект на тема „Изготвяне на цялостна обемно-пространствена концепция за изграждане на паметник на Свети Климент Охридски в град Стара Загора по случай 1100 години от неговата смърт /27.07.2016 г./“, организират от община Стара Загора. Обявлението е публикувано в Регистъра на обществените поръчки на 30 юни.

В края на май миналата година стана ясно, че по инициатива на кмета Живко Тодоров общината поднови проекта за паметник на Св.Климент Охридски, който ще бъде издигнат в двора на едноименното читалище в Стара Загора – площад „Македония“.За реализирането на тази идея има учреден Инициативен комитет, а решението за издигането на паметник е взето от Общински съвет Стара Загора през 1999 година. Тогава е направена и първа копка от източната страна на читалището.

Паметникът трябва да бъде завършен на 27 юли догодина, когато се навършват 1 100 години от успението на Свети Климент, архиепископ Охридски.

Източник: Дарик Нюз

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg