• 13.07.2015
  • /
  • Журнал

Гражданин сигнализира за контейнери за боклук в кв. „Три чучура юг“, чието разположение е предпоставка за ПТП

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

В междублоковото пространство на 52 и 54-ти блок в кв. “Три чучура”- юг са разположени контейнери за боклук които се ползват от съответните блокове за изхвърляне на битовите си отпадъци. По разположението им бих казал, че са удобно разположени и за двата блока, но друг е въпроса дали са удобни за останалите жители на квартала.

Двата контейнера са поставени на ъгъла на кръстовището между блоковете, което създава предпоставки за ПТП. Кръстовището се ползва от жителите на още 4 блока с приблизително 60 коли. Тези шофьори тръгват всяка сутрин за работа и минават през кръстовището, като всеки път като преминават се чувстват застрашени от ПТП заради ограничената си видимост от контейнерите.

Според закона за движение по пътищата “Чл. 98. (1) Престоят и паркирането са забранени: 6. на кръстовище и на по-малко от 5 метра от тях”. Този закон го има с цел безопасност на движението, защото при спирането на кръстовище се ограничава видимостта на преминаващите МПС-та. Въпросът на гражданите от квартала е не трябва ли да важи подобен закон и за контейнерите за смет, които буквално на ъгъла на кръстовището.

Има и много граждани които не харесват местонахождението на контейнерите, не защото им създават проблем с колата (въпреки че са съпричастни на комшиите си от квартала), а заради миризмата която идва от тях особено през лятото. Въпреки удобството да са точно срещу входа има граждани от 54-ти блок които никак не се възхищават на това удобство главно заради миризмите излъчващи през лятото. Един от жителите на 54-ти блок ми предостави снимка заснета с мобилния му телефон при припалването им.

В не чак толкова голяма близост (по средата на нищото се намират още 4 контейнера за боклук които са разположени в далечния край на паркинга от другата страна на улицата. По думи на граждани те почти не се ползват, поради това че са много далече и хората дори не минават покрай тях.

Тези контейнери не винаги са стояли на това място. По информация на жители на квартала те преди са били от другата страна на 54-ти блок в близост до XI ОУ “Николай Лилиев”, но след възобновяването на детската площадка до която са били разположени те са преместени. Съдейки по това вярвам, че би могло да бъде измислено ново разположение на контейнерите преди да се стигне до ПТП и после да се стигне до промени (подобно на случая с Паоло или Вероника във Велико Търново от преди няколко месеца).

Източник: Тодор Орехов

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg