Стоян Колев: Заловени са двама подпалвачи в Старозагорско през този месец

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Двама са заловените през този месец подпалвачи в Старозагорско, съобщи комисар Стоян Колев, началник на областната служба по пожарна безопасност.

Първият е психично болен мъж, който палел треви между селата Богомилово и Ракитница. Вторият също е мъж – на 90 г. от село Християново. Той запалил огън в двора си, за да гори сухи треви.

„Най-често пожарите избухват в периода между 13 и 17,00 часа, когато е най-горещо и има вятър, който спомага за разпространението им“, отбеляза Стоян Колев.

Седем са били големите пожари в Старозагорска област за последните 20 дни

За последните седмици има един единствен пожар избухнал през нощта – в квартал „Голеш“ в началото на Стара Загора. Той се е разгорял в склад с горими материали.

Съмнения за умисъл пък има при само един от пожарите, който е избухнал в Средногорово, където имало готова дървесина.

За последната седмица в областта е имало 108 пожара, което е малко повече от същия период на миналата година когато пожарите са били 100. В седмицата между 31 юли и 7 август обаче броят им е бил двойно по-голям от този за същия период на миналата година, коментира още Стоян Колев.

Източник: Дарик

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg