• 07.09.2015
  • /
  • Криминални

Едно момиче и две момчета отвлякоха и се опитаха да ограбят германец

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

На 02.09.2015 г. в 10:07 часа, в РУ – Казанлък е получен сигнал чрез тел. 112 от служител на бензиностнация „Петрол“ в град Казанлък за германски гражданин, на когото на бензиностанцията противозаконно му е отнет лек автомобил.

На място е установен германският гражданин А. С., на 52 години, който е заявил, че е пристигнал в Република България на 22.08.2015 г., във връзка с познанството му с 20 годишната А. Ц. от град Габрово и се е настанил на хотел в град Габрово.

На 02.09.2015 г. А. С., заедно с А. Ц. и двама нейни познати се връщали от град Варна с автомобила на германския гражданин, като автомобилът бил управляван от А. Ц. По пътя същата завила към връх „Бузлуджа“, където тя и двамата им спътници, използвайки нож, заплашвали А. С., с цел да го принудят да им даде сумата от 15 000 евро. Тъй като парите трябвало да бъдат изтеглени от банка, четиримата тръгнали към град Казанлък. Като стигнали до бензиностанция „Петрол“ А. С. успял да слезе от автомобила и потърсил помощ от служителката на бензиностанцията. В търговското помещение бил застигнат от А. Ц. която му нанесла удари, след което се върнала в автомобила и заедно със спътниците и, с лекия автомобил на германския гражданин, напуснали бензиностанцията.

По случая в РУ – Казанлък е образувано досъдебно производство.

След проведени в периода от 02.09.2015 г. – 04.09.2015 г. бързи оперативно-издирвателни мероприятия от служители на РУ – Казанлък и РУ – Габрово, са установени извършителите на престъплението – А. С. на 20 години, Б. И., на 21 години и К. Х., на 21 години, всички от град Габрово

Лекият автомобил, обект на престъплението, е открит в местност в близост до връх „Бузлуджа“, а регистрационните му табели са намерени, изхвърлени в напоителен канал в землището на село Черганово, община Казанлък. Личните документи на А. С. и документите на автомобила са открити в близост до паркинг, в подножието на връх „Бузлуджа“.

А. Ц. и Б. И. и К. Х. са задържани и са привлечени като обвиняеми за извършено престъпление по чл. 213 а, ал. 2, т. 4 и чл. 346, ал. 1 от НК.

А. Ц. и Б. И. са с наложена МН „Задържане под стража“, а на К. Х. с постановление на РП – Казанлък е наложена мярка за процесуална принуда – „Задържане за срок до 72 часа“.

Работата по случая е проведена под ръководството на РП – Казанлък.

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg