„Берое“ прегази „Светкавица“ с 4:0 в среща от 1/16 финалите на Купата на България

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Представителният отбор на „Берое“ не срещна проблеми при гостуването си на „Светкавица“ в Търговище в среща от 1/16 финалите на Купата на България и надделя с категоричното 0:4. Възпитаниците на Петър Хубчев определено бяха по-добрият отбор през всичките 90 минути, владеейки изцяло топката в половината на съперника и организирайки много голови ситуации пред вратата на домакините. Първите си попадения с екипа на „Берое“ отбеляза новопривлеченият Исмаил Иса, разписал се в края на първото и началото на второто полувреме, а по един гол добавиха Станислав Костов и Георги Динков.

СЪСТАВЪТ

В днешната среща наставникът Петър Хубчев даде шанс на част от футболистите с по-малко записани игрови минути в шампионата. Под рамката на вратата застана Илко Пиргов, а пред него в защита бяха Венцислав Василев, капитанът Владимир Зафиров и Венелин Филипов. В средата на терена действаха Георги Божилов, Игор Джоман, Георги Андонов, Том и Антон Огнянов, а в нападение бяха Станислав Костов и Исмаил Иса.

НАТИСК В НАЧАЛОТО И РАНЕН ГОЛ

Още във втората минута „беройци“ стигнаха до опасност пред вратата на домакините, но при двойното подаване между Венелин Филипов и Том топката бе избита от краката на последния в ъглов удар. При последвалото центриране стражът на „Светкавица“ Харун Якубов изчисти.

Две минути по-късно Георги Андонов пробва да намери с дълго подаване откъсналия се от отбраната на „Светкавица“ Исмаил Иса, но вратарят на домакините бе по-бърз и изпревари нападателя, за да изчисти кълбото далеч от целта.

В 7-ата минута Антон Огнянов проби самостоятелно и навлезе в наказателното поле, за да центрира към Георги Божилов, но изстрелът на последния по въздуха бе неточен.

Две минути след това при многоходова акция от страна на гостите Исмаил Иса бе намерен от Георги Божилов в наказателното поле, но последвалото центриране на нападателя попадна право в ръцете на Якубов.

В 12-ата минута натискът на „Берое“ даде своя резултат и възпитаниците на Петър Хубчев успяха да излязат напред в резултата. Станислав Костов получи топката на границата на пеналта и стреля оттам в горния десен ъгъл, за да открие головата си сметка – 0:1.

Три минути по-късно Венелин Филипов получи топката от Том, но последвалото центриране на защитника бе изчистено от бранител на домакините.

НОВИ ОПАСНОСТИ ПРЕД ВРАТАТА НА „СВЕТКАВИЦА“

В 17-ата минута Антон Огнянов центрира в наказателното поле на „Светкавица“, където Георги Андонов бе отлично извисен и засече с глава, но топката премина на сантиметри покрай целта.

Том центрира от пряк свободен удар в 24-ата минута, но Калоян Николов успя да предотврати опасност, изчиствайки с глава.

Две минути по-късно многоходова атака от страна на „беройци“, преминала през Георги Божилов, Станислав Костов и Том, завърши с изстрел на бразилеца от дъгата на пеналта, но топката преминава покрай рамката на вратата.

Секунди след това при повторен пробив на Станислав Костов кълбото попадна отново в Георги Божилов, но този път той стреля директно към целта, а топката закачи гредата на пазената от Харун Якубов врата и излезе в аут.

В 36-ата минута Том комбинира с Исмаил Иса, който свали кълбото, предоставяйки го на Георги Божилов, но Калоян Николов изби.

Секунди по-късно топката отново се озова в Георги Божилов, който стреля без подготовка, но след рикошет кълбото попадна в Георги Андонов. Той от своя страна центрира към Исмаил Иса, но нападателят не успя да играе с топката.

В 39-ата минута Георги Божилов засече центрирана от Антон Огнянов топка, но бранител на „Светкавица“ изчисти от голлинията в корнер. При последвалото центриране Станислав Костов получи топката и я предостави на Георги Божилов, а той от своя страна седнага намери Исмаил Иса, но ударът на последния бе неточен.

ДЕБЮТЕН ГОЛ ЗА ИСМАИЛ ИСА

„Беройци“ стигнаха до второ попадение в 41-ата минута, когато Станислав Костов получи топката в половината на гостите, напредна през центъра на атака и изведе Исмаил Иса, а нападателят технично преодоля бранител на домакините, а в последствие и стража на „Светкавица“, за да отбележи първото си попадение с екипа на „старозагорци“ – 0:2.

В 49-ата минута при многоходова комбинация в атака, преминала през Георги Божилов, Станислав Костов и Исмаил Иса, топката бе предназначена за последния, но по-бърз в ситуацията бе стражът на домакините, който улови.

Секунди след това Георги Андонов стреля от далечна дистанция, но бе неточен.

В първата ответна атака за срещата Михаил Михайлов получи топката в пеналта на „беройци“ и стреля, но кълбото срещна страничния стълб на вратата, а в последствие и бе изчистено.

В 52-ата минута Исмаил Иса проби самостоятелно, нахлувайки в наказателното поле на домакините, финтира бранител на „Светкавица“ и стреля, но топката премина над напречната греда.

ВТОРИ ГОЛ ЗА ИСМАИЛ ИСА И 0:3 ЗА „БЕРОЕ“

Резултатът бе покачен на 0:3 в 58-ата миута, докато Венцислав Василев центрира в наказателното поле на „Светкавица“, където най-добре пласиран бе Исмаил Иса, който се разписа с глава за второто си попадение в срещата.

След точно час игра Георги Божилов с атрактивно изпълнение засече центрирана топка, но тя бе избита от стража на „Светкавица“ в ъглов удар.

В 62-ата минута Костадин Димитров получи топката в пеналта на „Берое“ и стреля оттам по земя, но Илко Пиргов се отличи с първата си намеса в двубоя.

Три минути след това Георги Динков намери Георги Божилов с дълго подаване, а последният стреля от въздуха, но бе неточен.

Малко по-късно отново Исмаил Иса засече с глава центриране на Станислав Костов, но не успя да намери рамката на вратата.

В 70-ата минута Емин Ахмед проби по десния фланг и центрира топката към Станислав Костов, който предостави кълбото на Георги Динков, за да се разпише защитникът със страхотен шут от границата на пеналта в горния ляв ъгъл на вратата за 0:4.

ПЪРВИ ПО-СЕРИОЗНИ ЗАПЛАХИ ЗА ПИРГОВ

Пет минути след четвъртото попадение за „Берое“ влезлият като резерва Веселин Василев бе изведен зад гърба на отбраната на „беройци“, но при опита си да прехвърли Илко Пиргов стражът изби. Топката отново попадна във Василев, който този път потърси Светослав Арабов, а той стреля опасно, но Илко Пиргов със страхотна намеса запази вратата си суха.

В 79-ата минута Михаил Михайлов подаде към Цветан Илиев, който стреля от границата на пеналта, но прати топката покрай целта.

Пет минути след това Антон Огнянов центрира в наказателното поле, но топката прехвърли всички играчи там.

В 86-ата минута Венелин Филипов центрира в пеналта, където Исмаил Иса бе повален от играч на домакините, но главният арбитър подмина ситуацията.

СЛЕД ДВУБОЯ

С тази победа „беройци“ си осигуриха място сред най-добрите 16 по пътя за Купата на България и възпитаниците на Петър Хубчев очакват своя съперник на осминафиналната фаза на турнира.

СТАТИСТИКАТА

„Светкавица Търговище“ (Търговище) – „Берое“ (Стара Загора) 0:4
голмайстори: 0:1 Станислав Костов 12′, 0:2 Исмаил Иса 41′, 0:3 Исмаил Иса 58′, 0:4 Георги Динков 70′
„Светкавица“: 1. Харун Якубов – 5. Деян Петров (55′ – 13. Светослав Арабов), 7. Невен Венков, 17. Георги Дамянов, 19. Иван Георгиев – 20. Калоян Николов, 10. Цветан Илиев (к) – 6. Костадин Димитров (78′ – 4. Хюсеин Черкезов), 11. Николай Николов (71′ – 9. Веселин Василев), 16. Турхан Хасанов – 15. Михаил Михайлов; неизползвани резерви: 8. Васил Христов, 18. Георги Ананиев, 21. Рушан Ремзиев; старши треньор: Диян Кирилов
„Берое“: 23. Илко Пиргов – 24. Венцислав Василев, 3. Владимир Зафиров (к), 4. Венелин Филипов – 14. Георги Божилов (67′ – 20. Неманя Милисавлевич), 27. Игор Джоман (56′ – 15. Георги Динков), 7. Георги Андонов, 70. Том (56′ – 13. Емин Ахмед), 11. Антон Огнянов – 9. Станислав Костов, 10. Исмаил Иса; неизползвани резерви: 22. Благой Макенджиев, 28. Веселин Пенев, 21. Елиаш да Силва, 17. Иван Коконов; старши треньор: Петър Хубчев
главен съдия: Никола Атанасов (Велико Търново)
асистент-съдии: Ивайло Атанасов (Велико Търново), Даниел Йорданов (Велико Търново)
четвърти съдия: Павел Мичев (Севлиево)
съдийски наблюдател: Красимир Василев (Русе)
стадион: „Димитър Бурков“, Търговище

Източник: ПФК „Берое“

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg