• 04.11.2015
  • /
  • Журнал

Казанлъшки деца и младежи ще изработят 1000 хартиени жерави, в името на една благородна кауза

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Казанлъшки деца и младежи ще изработят 1000 хартиени жерави, в името на една благородна кауза: са дадат шанс за нов живот на 28 годишен млад фармацевт от Казанлък, който събира средства за лечението си. От сръчните ръце на възпитаниците на Дневния център за деца с увреждания и Дневния център за възрастни хора с увреждания в Казанлък ще се родят хартиените талисмани, символ на копнеж, превърнат в реалност.

Жеравите ще бъдат подарени на Организацията на пациентите с ревматологични заболявания за традиционния им благотворителен коледен базар, който тази година е посветен на каузата Диан Костов от Казанлък да събере сумата от 24 хляди лева, нужни му за операция на ставите на краката.Директорката на Дневния център за деца с увреждания Веска Мараджиева изрази надежда, че жеравите ще бъдат закупени от голяма организация като коледни картички или подаръци в името на една добра кауза- да помогнеш на един живот.

Целият месец ноември в двата дневни центъра е посветен на каузата за лечението на казанлъшкия младеж. В помощ при изработката на хартиените жерави ще се включат и и ученици от НГПИД „Дечко Узунов“ .

Средства за лечението на младежа в Казанлък събират и други НПО, институции, отделни граждани. Кампания за събиране на парите подеха иот Сдружение „Бъдеще на децата с увреждания“, както и отделни граждани.

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg