• 27.09.2011
  • /
  • Новини

Главно ученици и студенти на протеста в Стара Загора

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Да бъде организирана кръгла маса с представители от всички протестиращи градове по повод събитията в Катуница.

На тази среща да се обсъдят конкретни предложения, които да бъдат представени за обсъждане в парламента, за да бъде спряно толерирането на ромската общност за сметка на българите. Тези идеи се родиха по време на днешния митинг в Стара Загора, организиран в подкрепа на жителите на Катуница.

Организирани чрез социалните мрежи в интернет, на площада пред общината се събраха главно ученици, студенти и млади родители. По зрелите от тях граждани не се включиха масово в протеста, което разочарова събралото се множество.

Според 29-годишния Мартин Дечев от София, който подкрепи старозагорците в протеста, по-възрастните са свикнали да бъдат наблюдатели. Медиите са им промивали главите в продължение на десетилетия и затова предпочитат да си останат вкъщи и да гледат турски сериали. Младият мъж припомни думите на Васил Левски „Тоз, който ни освободи, той ще ни и пороби“. Затова протестиращите си пожелаха българите да са по-задружни и на следващия протест да бъдат 1500, а не 500, колкото се събраха тази вечер.

В продължение на един час младежите развяваха българския флаг, скандираха в един глас „Всеки ден ще е така, до победата“, „Българи юнаци“ и накрая изпяха химна на Родината.

В четвъртък от 19:00 часа ще бъде поредният протест на площада пред сградата на Общината в Стара Загора.

www.dariknews.bg

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg