• 28.09.2011
  • /
  • Новини

Пак се започва – ромите в Стара Загора искат мъст

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

След Катуница, Пловдив, София, Варна, Бургас, град Плевен, Пазарджик и Велико Търново, бунтовническите настроения обхванаха и ромската махала в Стара Загора. По информация на БЛИЦ в момента стотици жители на кв. “Лозенец” с подръчни средства в ръцете се заканват, че ще атакуват улиците заради посегателство срещу жена от техния квартал. Става дума за циганка, която е била приета в местната Окръжна болница в тежко състояние, след като вчера вечерта е била жестоко пребита. В ромската махала вече пълзи слух, че пострадалата е починала.

“Били са четири жени. Работели са в града – почистват улиците. В един момент групичка от 5-6 младежи ги атакуват. Три от жените успяват да избягат, но четвъртата е буквално прегазена от освирепелите нападатели”, разказа пред БЛИЦ човек от ромската махала.

По случая все още няма официална информация, тъй като роднините на пострадалата не са подавали жалба в полицията. В момента лидерите на ромското население в града опитват да въведат ред в квартала и да предотвратят събития, подобни на бунтовете в различни български градове през последните няколко дни.

 

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg