Млад художник стана лауреат на Есенен салон

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Тазгодишният носител на наградата на Съюза на българските художници за участие в традиционен Есенен салон в Стара Загора е Момчил Доневски.

Възпитаникът на доайена на родната графика проф. Петър Чуклев се е дипломирал току-що в Националната художествена академия.

Наградата, дело на скулптура Александър Козаров, но ще му бъде връчена по-късно, тъй като лауреатът е в Украйна, където открива своя самостоятелна изложба.

Общо 97 живописни платна, графики, пастели и малки пластики са подредени в обновената зала „Байер“ за провеждащия се от далечната 1945 година насам почти без прекъсване Есенен салон.

Петчленното жури с председател Валентин Дончевски е пресяло 108 творби на 63 художници.

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg