• 12.10.2011
  • /
  • Новини

Свидетел срещу Масларова завлякъл училище с 1000 лв

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Ключовият доскоро свидетел на обвинението срещу бившия социален министър Емилия Масларова завлякъл старозагорско училище.
Тодор Павлов взел 1000 лв. от училищното настоятелство, за да прокара европрограма за обучение на кадри.

Курсът обаче не се състоял, разкри пред Софийския градски съд във вторник директорката на школото Марияна Абадинова. Тя бе разпитана по делото за присвояване на 11 млн. лв. от реконструкцията на социалния дом в Стара Загора. Заедно с Масларова подсъдими са семейният й приятел Венцислав Драганов, съдружникът му Михаил Методиев и още трима души, пише „Труд“.

“В края на 2006 г. Павлов предложи да прокара проекта за над 200 000 лв. Авансово поиска 4000 лв., но училищното настоятелство му даде 1000 лв. с уговорката да плати останалите след изпълнение на проекта”, обясни Абадинова. По думите й, щом взел парите, Павлов изчезнал. “Звънях му, пращах есемеси и имейли, че чакам фактура. Отговор нямаше!”, каза директорката. На един есемес Павлов отговорил: “Не чакай фактура, чакай икономическа полиция”.

Абадинова решила да подаде жалба. По случая тече дело за измама в Районен съд-Стара Загора. Тодор Павлов се оказа в основата на делото срещу Масларова и компания. Разследването срещу министърката от кабинета “Станишев” и останалите започна, след като Павлов разкри, че е носил пачки на Масларова, за да може фирма на Драганов да ремонтира социалния дом в Стара Загора. Парите му дала счетоводителката Петя Влайкова.

През май в съда Павлов отрече това. Във вторник бе разпитана и Влайкова, която каза: “Никога на никого не съм носила пачки.”

www.blitz.bg

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg