Недялко Ангелов: Да превърнем Стара Загора в духовен дом

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Необходимо е да се инвестира в бъдещето на нацията ни-младите хора, убеден е кандидатът за кмет от коалиция „Новата Стара Загора“ Недялко Ангелов.

Ето защо един от най-важните приоритети в неговата програма за управление на общината е образованието: развиване на извънкласните форми на обучение, стимулиране на преподавателите, разумно използване на средствата по европрограми и проекти, строеж на нови детски градини, изграждане на площадки за спорт и развлечение, грижа за децата от социалните домове.

Кандидатът за кмет Недялко Ангелов определи като популистко и икномически необосновано предложението за безплатни детски ясли и градини. „Много по-важно е да спрат т.нар. дарения от родители. Това може да стане чрез прилагане на административни санкции. Друга порочна практика, която смятам да прекратя, е изписването на малчуганите от детските заведения през летния период. Тяхната заетост в градините трябва да бъде осигурена, за да облекчим максимално работещите родители.
Имам идея за построяване на две нови детски градини в някои старозагорски квартали, които от години изпитват остра нужда от детски заведения.
Смятам, че е изключително важно да се влагат средства за качествен отдих, игри и забавления на децата. Ето защо е необходимо да бъдат подменени старите съоръжения на детските площадки, които са опасни за живота и здравето на малчуганите. В моята програма е предвидено и изграждането на нови места за отдих и развлечение, които обаче ще са напълно съобразени с изискванията за безопасност.
Само чрез разумно и качествено инвестиране в образованието, в бъдещето на децата ни, ще превърнем нашия град в духовен дом. Имаме добри намерения, и когато бъда избран за кмет, те ще получат своята реализация“, убеден е Ангелов.

В програмата му за управление е предвидено развиване на извънучилищната дейност, като превантивна мярка срещу бездуховността, безделието, зависимостите. Това може да стане чрез подобряване на учебната база, дофинансиране на специалистите, които ще бъдат ангажирани с извънкласните форми на обучение. В същото време е много важно да се използват възможностите, които предоставят различните програми, като например „Заедно в час“, които осигуряват средства за преподавателите и стимулират младите специалисти, избрали професията учител. Само по този начин ще се повиши качеството на образованието, коментира още кандидатът за кмет от коалиция „Новата Стара Загора“ Недялко Ангелов.

Важно място в управленската му платформа е отделено и за децата от социалните домове. За тях общината трябва да се погрижи като им осигури общински жилища и търси съдействието на бизнеса, за да може младите хора да получат професионална реализация след напускането на институциите. Друг приоритет в програмата е повишаване качеството на образование в ромските квартали, привличане и задържане на повече деца в класните стаи.

„Подарих на малките старозагорци усмивки и забавления, защото децата ни растат безрадостно. Искам да върна усещането за истински изживяно детство-с игри, клоуни, песни, забавления, лакомства“, сподели още кандидат-кметът от коалиция „Новата Стара Загора“ Недялко Ангелов.

www.dariknews.bg 

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg