ГЕРБ на балотаж в четири старозагорски общини

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

В четири старозагорски общини кандидатите за кмет от ГЕРБ ще се явяват на балотаж на 30 октомври.

В Стара Загора един срещу друг очаквано излизат Живко Тодоров и Бойчо Биволарски от БСП.
47,23 % от казанлъчани са гласували доверие на Галина Стоянова, която ще трябва да се пребори с Васил Самарски, който има почти двойно по-нисък процент-21,55.
При избирателна активност от близо 62% в Раднево един срещу друг се изправят д-р Юлиян Илчев с 35,2% подкрепа и кандидатът на социалистите Иван Кънев, за когото са гласували 15,62% .
Николаево е четвъртата община, в която кандидатът на ГЕРБ Кольо Чергеланов трябва да убеди съгражданите си да гласуват за него. На първи тур той събира 28,09% срещу кандидата на БСП Косьо Косев с 40,21% от гласувалите.

ГЕРБ направи една позитивна кампания и заради това нашите кандидати водят убедително пред своите опоненти в тези старозагорски общини, обобщи данните председателят на областния предизборен щаб Йордан Николов.

Кандидатът за кмет Живко Тодоров потвърди още веднъж, че компромиси и политически сделки в седмицата преди балотажа няма да има. Той увери, че кампанията в оставащите четири дни ще бъде отново позитивна, честна и открита. „През изминалия месец се срещнахме с повече от 25 хиляди наши съграждани, изслушахме техните проблеми и успяхме да предложим решения за тях. Излизаме с открито лице и искаме подкрепата на хората, за да разширим постигнатия резултат“.

39,32 % са избрали да гласуват за кандидатите в листата за общински съвет на управляващата партия, което означава, че групата на ГЕРБ ще се сформира от поне 20 заседатели. Данните са при 96,10 % от обработените протоколи.

12 политически партии ще имат свои представители в новия Общински съвет на Стара Загора, сочат първоначалните изчисления.

www.dariknews.bg

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg