Културни прояви в Стара Загора през тази седмица

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

25 октомври – вторник

Биографичната книга „Дилма Русеф. Историята на едно българско семейство, белязано от изгнанието, комунизма и президентството на Бразилия“ ще бъде представена пред старозагорските читатели тази вечер от 18:00 часа в Регионалната библиотека „захарий Княжески „.

Автори на книгата са журналистите Жамил Шаде – кореспондент на в. „Естаду де Сао Паулу“, най-големия вестник в Бразилия и Момчил Инджов – журналист във в. „24 часа“.

На представянето ще присъстват Христо Георгиев – издател, Момчил Инджов и Румен Стоянов – преводач.

От 19:00 часа в Драматичният театър ще се играе комедията „Лари Томпсън /Show must go on/“.

26 октомври – сряда

Съюзът на учените в Стара Загора ще отбележи 1 ноември – Ден на народните будители и на българските учени, и петдесетата годишнина от основаването на Съюза в града на поетите. Честванията ще са на 26 октомври – сряда. От 14:00 часа в Читалище „Св. Климент Охридски“ ще започне празнична музикално-поетична програма на Дамско дружество „Райна Княгиня“ – „Поклон, будители народни“. От 17:30 часа продължават честванията от Същза на учените.

От 13.30 часа в библиотеката на НЧ „Св. Кл. Охридски-1930″ в с. Могила ще бъдат отбелязани 130 години от рождението на Стилиян Чилингиров – български писател, историк и етнограф.

„Волпоне“ – спектакълът на Драматичен театър започва от 19.00 часа.

27 октомври – четвъртък

„Будители народни, низ от светли имена“ – презентация и поетично-музикална програма на ученици от НУ „Д. Благоев“. Тя ще се проведе в НЧ „Св. Кл. Охридски“ от 09:30 часа.

„Срещи в четвъртък“: „Резултати от археологическите проучвания на трако-римски династичен център в района на Чирпанските възвишения“ – доц. д-р Милена Тонкова – 17.30 часа в Лекционната зала на РИМ.

Премиерата на „Набуко“ – спектакъл на Държавна опера е от 19:00 часа в Старозагорската опера.

„Другият“ – спектакъл за възрастни на Държавен куклен театър започва по същото време в Кукления театър.

„Волпоне“ – спектакълът на Драматичен театър започва от 19.00 часа.

28 октомври – петък

„Женитба“ – гостуващ театрален спектакъл – 19.30 часа Оперен театър.

30 октомври – неделя

„Мечо Пух“ – спектакъл на Държавен куклен театър – 11.00 часа.

www.dariknews.bg

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg