Новите правила за движение свариха неподготвени старозагорци

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Нови правила за уличното движение доведоха до няколко акта и фиша, които получиха старозагорски шофьори.

Те сигнализираха в Дарик, че късно снощи или рано тази сутрин са поставени знаци, според които ул.“Свети Княз Борис“ от ул.“Д-р Тодор Стоянович“ до ул.“Хаджи Димитър Асенов“ е вече еднопосочна за движение в посока запад-изток.

Промяната на движението свари неподготвени шофьорите, които освен, че караха по инерция, се натъкваха и на двойка униформени, които спираха нарушителите и издаваха фишове.

Промяната е съгласно приетото Решение №831/27.05.2010 г. на Общински съвет за актуализация на плана за организация на движението в Стара Загора, припомни в следобедното предаване на Дарик зам.-кметът Белчо Белчев. От утре започва подмяна на знаците и на ул.“Цар Калоян“, информира той и призова водачите да шофират с повишено внимание и да се съобразяват с новите правила. След сигнала на Дарик зам.кметът обеща, че поне две седмици старозагорските шофьори само ще бъдат предупреждавани от униформените, но не и глобявани. Подробностите чуйте във втория прикачен звуков файл.

Във връзка с увеличеното автомобилно натоварване, усложнение на транспротната обстановка в града ни и констатираните проблеми в съществуващата организация на движението, Община Стара Загора възложи на фирма „Булпроект“ЕООД гр.Стара Загора разработването на тази актуализация. Основната цел на разработката е разтоварване на трафика и подобряване на транспортно комуникационните характеристики в кратки срокове и с минимални капиталовложения, което може да се постигне главно с промяна на организацията на движение. Промените целят разтоварване на движението по основните пътни артерии и града и включват: въвеждането на еднопосочни улици, отваряне за движение на затворени улици и кръстовища, осигуряване на нови места за паркиране на МПС, подобряване на хоризонталната и вертикална маркировка и др.

Проектът за актуализация бе разгледан и приет от ОбЕСУТ към Община Стара Загора на 12.05.2010 година, припомнят от Пресцентъра на Община Стара Загора.

www.dariknews.bg

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg