Не се очакват големи опашки на балотажа

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

На балотажа в неделя жителите на 11 села от община Стара Загора ще гласуват отново за кмет. На първи тур управник си избраха само шест от селата, на които не им се назначава кметски наместник. Балотаж ще се проведе и за кмет на община Стара Загора между кандидата на ГЕРБ Живко Тодоров и на БСП Бойчо Биволарски.

Не се очаква да има големи опашки както на първи тур на изборите, смята председателят на Общинската избирателна комисия в Стара Загора Таньо Брайков. „Процедурата е отиграна вече веднъж, затова попълването, предаването и обработката на протоколите трябва да стане много по-бързо на балотажа. Освен това говорим за изборна бюлетина, в която има само два квадрата и две имена.“

В момента Общинската избирателна комисия раздава материалите на избирателните секции като първи са тези по селата, обясни Брайков. По думите му има промяна само в състава на комисиите на някои избирателни секции. Отсъстващите хора ще бъдат заменени с други по места и не се очакват проблеми в това отношение.

Таньо Брайков заяви, че манипулации на вота на първи тур не са допуснати. Не е възможно да се подмени вота на избирателите и при съхранението на документите: „Изборните книжа са опаковани в чували. Запечатани са с восък и печат върху восъка. Те се съхраняват в специални помещения в подземието на Общината. Няма опасност някой да отвори чувал с изборни книжа, защото това веднага ще си проличи и достъпът до там е много труден.“

Изборният ден ще започне в 06:00 часа в неделя и ще приключи в 19:00 часа.

www.dariknews.bg

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg