Община Стара Загора отбелязва деня на народните будители

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Честването на 1 ноември – Деня на народните будители, започва със Заупокойна литургия в памет на Митрополит Методий Кусев от 09:00 часа в Храм „Св. Теодор Тирон“ в Стара Загора.

От 11:00 часа е предвиден общоградски ритуал за поднасяне на венци и цветч пред паметника на Митрополита на входа на „Аязмото“.

Изложбата „Дърво с корен“ ще бъде официално открита от 15:00 часа фоайето на Общината.

Наградата „Икар’2011″ за високи постижения на ученици и студенти в областта на науката, културата и спорта ще бъде връчена от 16:00 часа в Художествената галерия.

Клубът на учителите по български език и литература организира честване на 130 години от рождението на Димитър Подвързачов. Началото на проявата е от 17:00 часа в Къща-музей „Гео Милев“.

В зала „Байер“ от 18:00 часа ще може да посетите „Доспехи на Словото“ – юбилейна художествена изложба и „50 години Музей „Литературна Стара Загора“.

Премиерата на спектакъла на старозагорската опера „Набуко“ ще започне от 19.00 часа.

Празникът ще отбележат и по селата:

Ден на народните будители – рецитал, поднасяне на цветя, песенна програма – 11.00 часа Площада, с. Могила.

„Българи, не забравяйте своето минало!“ – музикално-поетична програма – 11.00 часа НЧ „Пробуда-1928″, с. Загоре.

„Читалищните дейци – вечните будители“ – среща-разговор на ветерани и настоящи читалищни дейци – 11.30 часа Клуб на пенсионера, с. Дълбоки.

Празнична програма, посветена на Деня на народните будители – 12.30 часа НЧ „Съзнание-1933″, с. Християново.

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg