• 05.11.2011
  • /
  • България

БЧК организира открити уроци по пътна безопасност с ученици от първи до трети клас в цялата страна

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

По време на традиционната акция “СВЕТЛИНА”, организирана от КАТ-Пътна полиция, СБА, и други партньори, Българският Червен кръст организира интерактивни “открити уроци” по пътна безопасност с учениците от първи до трети клас в цялата страна, съобщиха от пресцентъра на БЧК.

С инициативата започва съвместна информационна кампания на участниците в акцията за превенция на пътнотранспортните произшествия с деца.

Уроците са разработени на основата на ресурсния пакет по пътна безопасност и първа помощ на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец, с подкрепата на Европейската комисия, и ще бъдат провеждани от щатни специалисти и доброволци на Българския младежки Червен кръст.

Първият открит урок ще се проведе на 7 ноември (понеделник) 2011 г. от 10.30 ч. с децата от първи клас на столичното 145 СОУ “Симеон Радев”, ж.к. Младост – 1 А, срещу бл. 525. Ще присъстват и главен инспектор Красимир Костов, и инспектор Мария Ботева от КАТ-Пътна полиция.

www.focus-news.bg

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg