Берое и Миньор завършиха при равен резултат

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Скука, скука и пак скука. Така съвсем спокойно може да се характеризира представянето на Берое и Миньор в срещата между двата клуба от 15-тия кръг на „Виктория футболно първенство“.

Над 2000 зрители на стадиона в Стара Загора видяха безлична игра от страна на двата тима, като нулевото равенство се запази до последния съдийски сигнал. Явно тимът от Стара Загора и този от Перник бяха уморени от мачовете за Купата на България, в които играха по 120 минути. Берое загуби след продължения с 0:1 от Лудогорец, а Миньор победи на дузпи Черно море.

Миньор вече няма победа в елита два месеца и два дни. След 7 мача без успех тимът на Стойчо Стоев е на 9-ата позиция с 15 точки. Момчетата на Илиан Илиев имат три по-малко – 12 точки и 12-то място в подреждането.

Илиан Илиев бе поставил на върха на атаката си Йорданов за сметка на Златинов, докато изненадващо Цветков бе в стартовите единадесет на Стойчо Стоев за сметка на Стоянов. Любопитното бе, че дългогодишният страж на Миньор Иво Иванов от този сезон пази вратата на Берое.

В първите 15-ина минути домакините тотално контролираха играта, но на два пъти капитанът Жеков не успя да преодолее Чворович.

Постепенно обаче гостите от Перник навлязоха по най-добрия начин в срещата. След пропуск на Цветков последва разбъркване в пеналта, при което защитник в зелено-бяло се намеси решително. Добър шанс се откри и пред Брахими, но той от границата на малкия пеналт разсмя публиката с отиграването си.

Последваха скучни 15 минути и логично двата тима се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

Въпреки слабата игра на тима на Берое феновете на заралии не спираха да пеят песни за любимия им клуб, а червени факли нарушиха видимостта. Двата тима продължиха да мъчат зрителите на Sportline.bg и 2000 души по трибуните. От 46-ата до 70-ата минута нямаше нито едно голово положение пред двете врати.

Ситуацията не терена не се промени и до края на мача, въпреки че в заключителните минути беройци направиха две опасни атаки към Чворович, а резервата Окечукво провали перспективна контраатака за „чуковете“. Шут на Джаферович в добавеното време пък мина на около 10-ина метра покрай целта.

Две нули и нулева продукция от страна на Берое и Миньор на стадиона в Стара Загора.

Берое – Миньор 0:0

Берое: Ив. Иванов, Ямуков, Зафиров, Джаферович, Илиев, Велев (78′ Танев), Жеков (к.) (57′ Абушев), Костадинов, Димитров (80′ Вл. Златинов), Горанов, Йорданов;
Треньор: Илиан Илиев;

Миньор: Чворович, Марков, Христозов, Стойчев, Божиков, Цветков, Траянов (к.), Брахими (81′ Окечукво), Том (90’+1′ Михов), Василев, Бибишков (90’+3′ Рангелов);
Треньор: Стойчо Стоев;

Жълти картони: Джаферович (Берое); Траянов (Миньор);
Съдия: Радослав Станев;
Стадион: „Берое“, Стара Загора, 2000 зрители;

www.livesport.bg

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg