• 28.11.2011
  • /
  • Новини

Железничари се канят да обявят гладна стачка

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Железничари, които обслужват гарата в Стара Загора имат намерение да обявят гладна стачка. За момента Синдикатите успяват да ги разубедят, но не се знае докога, коментира Димитър Динев, председател на стачния комитет на Синдиката на железничарите в България.

„Напрежението е много голямо сред работниците и служителите и към този момент е много трудно да контролираме вече техните действия. Нещата много се радикализираха и излизат извън контрол. В момента към стачните действия се включиха гара Калояновец, гара Симеоновград. Тук на гара Стара Загора стачкуват двама от дежурните ръководители, товарни превози, стачкуват работници и служители от инфраструктурата“, обясни Динев.

В момента близо двадесет души, които пътуват с международния влак за Букурещ, са блокирани на старозагорската гара. Тренът ще потегли след 16:00 часа, когато приключват стачните действия за деня.

Протестът на работещите железниците започна на 24 ноември заради предвижданите от ръководството на „Холдинг БДЖ“ съкращения на 2000 души. Като причина се изтъкна неизпълненото стачно споразумение от пролетта, а като основна цел – подписването на колективен трудов договор в железниците.

www.dariknews.bg

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg