Кметът на Галина Стоянова поздрави хората с увреждания

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Поздравителни адреси по случай 3 декември – Международен ден на хората с увреждания, изпрати кметът на община Казанлък Галина Стоянова до съюзи и организации, в които членуват граждани в неравностойно положение.

В Казанлък това са Съюзът на слепите с председател Донка Карагитлиева, Националната асоциация на слепоглухите с председател Боряна Коскина, Съюзът на инвалидите с председател Тонка Иванова, Дружество „Военноинвалид“ с председател Мария Минтова, СНЦ „Бъдеще за децата с увреждания“ с председател Мария Гинева и Дневният център за деца с увреждания с директор Веска Мараджиева.

В своето поздравление към възрастните хора с увреждания Галина Стоянова подчерта: „Един ден в годината не е достатъчен, за да засвидетелстваме нашето внимание към всички вас, които всеки преодолявате трудности, непознати за останалата част от обществото. Зная, че ние, представителите на местната власт, различните институциите, а и самите граждани не винаги си даваме сметка за дълбочината на вашите проблеми и има още много какво да свършим, за да облекчим ежедневието ви и да направим живота ви по-лек, по-сигурен и спокоен.

Обещавам ви, че ще направя всичко по силите си, за да реша тази част от въпросите, свързана с достъпа до общата архитектурната среда, до информация, до конкретни решения и действия, които са в правомощията на Община Казанлък.“

Към децата в неравностойно положение тя се обърна с думите: „Този ден е специален за вас – не само защото вниманието ни е насочено към вашите проблеми, съпътстващи ежедневието ви, но и защото искам да ви уверя в моята подкрепа като кмет на Община Казанлък при решаването на въпросите, свързани с вашето образование, с достъпа до общата архитектурна среда, социални услуги, здравеопазване.

Децата с увреждания имат правото на пълноценен живот и ние, възрастните, носим огромната отговорност да им го осигурим, да развиваме способностите им, за да израснат пълноправни граждани и щастливи хора. СНЦ „Бъдеще за децата с увреждания“ и Дневният център за деца с увреждания са доказателство, че когато е с обич и всеотдайност, грижата за децата в неравностойно положение прави чудеса.“

През 1992 г. Генералната асамблея на ООН обявява 3 декември за Международен ден на хората с увреждания. Оттогава това е ден за засилване на дискусията по темата за свободния и независим живот на хората с увреждания, за тяхното пълноправно участие в обществото.

www.dariknews.bg

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg