11-ти ден продължава стачката в БДЖ

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Ефективната стачка в железниците продължава единадесети ден. Влаковете ще бъдат спирани от 8 до 16.00 часа в цялата страна. До споразумение не се стигна след няколко дни преговори.

В понеделник синдикатите отново ще се срещнат с ръководството на дружеството и ще обявят становището си по новото предложение за колективен трудов договор. Според Петър Бунев, председател на Синдиката на българските железници в КНСБ, предложенията са неприемливи.

Досега 824 служители са приели предложението на ръководството на БДЖ да бъдат освободени от длъжност по чл. 331 от Кодекса на труда. Трудовите възнаграждения в размер на шест брутни заплати, ще бъдат изплатени веднага след освобождаването на служителите от длъжност.

На ЖП гара  Стара Загора има 2 спрели влака към момента” – съобщи Милен Мавров председател на стачния комитет на железничарите в Стара Загора. „От утре се очаква ръководството на БДЖ да промени работното време на служителите в БДЖ от 15.00 до 20.00 ч. каква ще е нашата реакция ще решаваме утре” – допълни Милен Мавров.

www.radio-sz.net

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg