• 06.12.2011
  • /
  • Новини

Приемат документи за студентски бригади в Германия

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Започва приемането на документи за лятна ваканционна заетост през 2012 г. в Германия на 250 български студенти.

Кандидатите трябва да са на възраст между 18 и 35 години; да са редовни студенти, но да не са последен курс на обучение; да имат много добри познания по немски език и да са готови минимум 2 месеца да работят в Германия.

До 6 януари 2012 г. в бюрата по труда, по адрес на съответното висше учебно заведение, ще се приемат уверения от висшето училище, че лицето е редовен студент и не е последен курс на обучение и молби (свободен текст на български език) на желаещи студенти да работят в Германия през лятото. В нея кандидатите трябва да декларират, че са свободни от други ангажименти по време на официално обявената за всяко училище лятна ваканция (задължително се посочват точните начална и крайна дата), а също така да посочат, че притежават необходимите средства да финансират заминаването си за Германия.

До 12 януари 2012 г. ще се извърши проверка на познанията по немски език на кандидатите като класирането ще се извърши според степента на владеене на езика.

Документите на поименно изисканите студенти се подават от германските работодатели директно в Централата за чуждестранно и специализирано посредничество – гр. Бон.

Информационният бюлетин за чуждестранни студенти, желаещи да работят в Германия през лятото на 2012 г., е публикуван на интернет-страницата на Агенцията по заетостта www.az.government.bg, рубриката „Международна дейност“ – Работа в чужбина – Условия и ред за кандидатстване – Посредничество на български студенти за лятна ваканционна заетост.
Подробна информация старозагорските кандидати могат да получат в ДБТ – Стара Загора, стая 102.

www.dariknews.bg

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg