Съветниците от РЗС искат ремонт на пенсионерския фейсбук в Стара Загора

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

В бюджета за следващата година да бъдат предвидени средства за подобряване на материалната база в шестте пенсионерски клуба в Стара Загора, ще настояват пред колегите си от Общинския съвет общинските съветници от групата на РЗС Станимир Стойчев и Радослав Танев.

„В днешно време младите хора осъществяват своите социални контакти във фейсбук. За пенсионерите фейсбук това са клубовете, в които се събират, общуват и се забавляват заедно със своите връстници. За мнозина от тях това е единственото развлечение в живота . Трябва да се погрижим да се чувстват комфортно. Това все пак са нашите родители“, заяви пред Дарик областният лидер на РЗС в Стара Загора и общински съветник в местния парламент Станимир Стойчев.

По инициатива на партията експертна група, която ще включва широк спектър от специалисти, ще направи обиколка по всички клубове, за да се запознае на място със състоянието на помещенията, оборудването и санитарните възли. Ще бъде изготвена точна количествено стойностна сметка за ремонта на всички клубове.
Днес Станимир Стойчев посети клуба на бул. „Руски“ № 5.

Управителят Николай Николов посочи всички проблеми на сградата, в която се помещава пенсионерският клуб. Ремонт на тоалетната, подмяна на дограмата, нови маси и столове, тъй като старите са укрепявани през годините с подръчни средства, нов хладилник, отоплителни печки и кафе машина са част от нуждите за подобряване на клуба, които той посочи пред Станимир Стойчев.

За последно средства за клуба за отпускани от Община Стара Загора преди 4,5 г., твърди управителят Николай Николов.

Предвид тежкото финансово положение на страната и конкретно на Община Стара Загора съветниците от РЗС ще отложат искането за ремонт и на пенсионерските клубове по селата за „Бюджет 2013″.

www.dariknews.bg

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg