Любовта е дар от Бога

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Ето че бавно и неусетно дойде сезонът на дългоочакваните празници, ските, красивоопакованите подаръци, пухкавия сняг. Всичко това асоциираме с една дума – зима.

Зимата е сезон, който макар често да не харесваме, защото е студено, вали сняг, трябва ни дебело и топло облекло – палта, шапки, шалове, има своето очарование, без което животът ни би бил по-скучен. Толкова красиви мигове всяка година, изпълнени с любов, истинско щастие е времето прекарано на Рождество Христово и посрещането на Новата година с любимите ни хора. Това ни прави живи, изпълва сърцата ни с радост.

Светещите лампички, блещукащи по целия град, украсените борови дръвчета с красиви елхови играчки създават у нас приятното празнично настроение, усещането за отпуска, почивка от сивото и напрегнато ежедневие. А как обичаме отрупаните маси с любимите ни гозби и плодове. Навън снегът се сипе тихо, снежинките сякаш танцуват бавно и грациозно, а вътре е топло, огънят в камината гори като красива огнена стихия. Всичко това звучи като една красива приказка, която сгрява душите ни. Но всъщност тази приказка е  прекрасна и незаменима, когато можем да я споделим с любимите си хора – семейство, близки, приятели. Сякаш тя добива смисъл и изпълва сърцата ни и тогава човек изпитва истинското щастие. Красива е гледката да видим хора, които се обичат и си го показват, но уникално е да го изпитаме. Всичко гореописано е приятно, но само любовта изпълва тази картина със смисъл и споява частите на този пъзел в едно неразделно цяло.
 
Обичам подаръците, вкусните ястия, снежнобелия сняг и топлината на дома, но чувстовто да обичам и да бъда обичана е незаменимо. Съчетавайки го с красивата зимна приказка, се чувствам неописуемо радостна. Някой някога е казъл, ако имаш любов не се нуждаеш от друго, а ако нямаш, не е от осбено значение какво друго имаш.

Хубаво е да получаваме, но истинско щастие е да даваме от сърце, без да очакваме в замяна. Важно е да показваме на нашите близки обичта си и празниците са чудесен повод да зарадваме своите любими, прекарвайки време с тях, избирайки им подарък, картичка с послание, показвайки уважението си към тях.

В Библията пише: „Любовта никога не отпада“. Рождество Христово е денят, в който честваме раждането на най-светлата личност, променила историята на света и оставила трайна следа в човешкото сърце. Исус Христос ни учи именно на това – да обичаме. Тази зимна приказка би била прекрасна, ако е подправена с любовта. Мислим си, че не притежаваме това страхотно чувсвтво? Любовта е заложена в нашето сърце. Тя е дар от Бога. Нека осмисляме дните си като се обичаме, прощаваме и подкрепяме.

Автор: Нели Стоименова

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg