• 15.12.2011
  • /
  • Новини

Първо основно училище организира празничен концерт

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Учители и ученици от Първо основно училище „Георги Бакалов“ в Стара Загора обобщиха, докъде е достигнал проектът на Община Стара Загора „Заедно напред“. Дейностите по проекта са насочени към изграждане на толерантно отношение между децата от различните етноси, които учат в школото.

За целта бяха създадени 13 клуба по интереси, в които учениците взимат дейно участие. Вече е готов за печат и училищният вестник „Дъга“. В работния процес са се включили и деца от клуба по фотография. В първия брой са описани преживяванията на децата по време на екскурзията до Шипка, Етъра, Трявна и Казанлък.

В момента всички деца помагат в организацията на Колен концерт, който ще зарадва старозагорци преди празниците. Малчуганите поканиха всички свои приятели на 16 декември от 16:00 часа в Младежки дом.

В срещата участваха целият екип на проекта с ръководител Пенка Чавдарова – началник на отдел „Образование, младежки дейности и спорт“, общински съветници от Постоянната комисия по образование, учители и ученици от Първо основно училище. Чавдарова разясни, че Първо основно училище е избрано като партньор в проекта, защото отговаря на изискването на Просветното министерство, а именно 1/3 от учениците в него да са от малцинствените групи.

Заместник-кметът по образованието в Общината Иванка Сотирова пожела успех на децата и техните ръководители и изрази добрите си впечатления относно свършеното до момента.

На вчерашната среща беше направен отчет за свършената работа за изминалите 6 месеца. Проект „Заедно напред“ възлиза на обща стойност над 143 хиляди лева, а продължителността му е 15 месеца. Участниците са 248 деца, 13 учители и 248 родители. Целевата група обхваща 76 деца от етнически малцинства и 13 учители от училището.

www.dariknews.bg

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg