3001 лв. събраха ротарианците на коледния си бал

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Ротарианците от Раднево организираха в ресторант  „Фантазия” тазгодишния  си благотворителен коледен бал. На влизане всеки присъстващ дари по 10 лв. в помощ на децата с увреждания. Президентът на организацията Владимир  Желев откри празненството, напомняйки, че главната цел на организацията е да се работи в името на доброто и че хората тук са доказали през годините готовността си да се обединяват в името на каузата. Д-р Желев представи и новия член на местния клуб Иван Иванов, който работи в „Ремотекс”.

За доброто настроение в началото на тържествената вечер се погрижиха танцьорите от „Гергьовден”, които видимо впечатлиха испанския гост Хуан Карлос Еспехо, пристигнал в компанията на Марин Димов. След това микрофона грабна певицата и дисководеща Ганет Добрева, която с микс от българска естрадна музика, класически рок хитове и съвременни поп изпълнения изправи хората на крака, докато по масите вече се продаваха билети за благотворителната томбола. Всеки можеше да закупи неограничен брой от тях, като цената на единия бе 5 лв., а парите отново бяха предназначени за децата с увреждания. Дойде време за тегленето, а на импровизираната сцена излязоха самите дядо Коледа и Снежанка, за да раздадат на спечелилите книги, безплатни нощувки за двама, лакомства (и др. Впечатление направи фактът, че жените от „Ротари” бяха прибавили към предметните награди собственоръчно направени сладкиши.

Отчетът, представен от Галя Дачева, показа, че са събрани 1880 лв. от куверта и 1121 лв. от томболата. Почти половината пари от общия приход, равняващ се на 3001 лв., а именно 1441, ще бъдат дарени за благотворителност, добави тя. Преди тържеството те подредиха фотоизложба, включваща различни точки от земното кълбо, в Художествената галерия. Присъстващите имаха възможността да се насладят на много разнообразни мигове, запечатани от обективa. Впечатляващи пейзажни кадри от Валенсия и Виена бе предоставил Марин Димов. Красимир и Диана Тодорови, които са известни с любовта си към алпинизма, също бяха изложили различни кадри, сред които се отличаваше стъпването им на връх Брайтхорн в Швейцария – най-високата точка, достигана от дружество „Овчарица”, където членуват. Не по-малко внушителни бяха фотосите на Митко Йорданов – запален ловец, на чиито снимки присъстваха екзотични трофеи като овцебик, лъвове, зебра и др., отстреляни в Гренландия, Ирландия, Намибия, ЮАР.

Секретарят на „Ротари” – Раднево, Митко Митев бе решил да покаже моменти от екскурзията си до Париж, а негова снимка в тамошния музей на восъчните фигури, застанал рамо до рамо с копието на Арнолд Шварценегер, предизвика доста одобрителни коментари, сред които изпъкна репликата на Красимир Тодоров, че Митев целият свят го познава, но хората ще се чудят кой е този до него. В началото на следващата седмица ротарианците се събраха отново, за да изберат новия президент за 2012-2013 г. и неговия екип. Той се казва Митко Митев, за секретар определиха бизнесдамата Маргарита Василева, ковчежник ще е Галя Дачева, а зам-кметът Георги Коев – церемониалмайстор. Управителят на радневската болница Динко Динков и хотелиерът Красимир Тодоров ще са офицери. Както гласи правилникът, настоящият президент Владимир Желев ще заема поста пастпрезидент на организацията. Мандатът на екипа започва на 1 юни. За периода 2013-2014 г. единодушно ротарианци избраха Маргарита Василева за човекът, който ще поеме
водачеството на клуба.

Стоил Георгиев

Вестник „Раднево днес“

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg