Млад математик получи ротарианската стипендия тази година (видео)

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Георги Пламенов Бонев, ученик от 8а клас в ПМГ Гео Милев получи годишната стипендия Ротари за талантите на Ротари клуб – Стара Загора за 2012 г. Георги учи в гимназията от 5-ти клас, участвал е успешно във всички конкурси и олимпиади по математика.

Стипендията, флагчето и посланието на Ротари клуб – Стара Загора му връчи президентът на клуба проф. Цанко Яблански. Той пожела на Георги да завърши престижен университет и да постигне големи успехи.

Благодаря на Ротари клуб – Стара Загора и вярвам, че ще оправдая доверието, което са ми гласували, каза Георги Бонев. Той изрази искрената си благодарност към преподавателя си по математика д-р Светлозар Дойчев и към директора на гимназията Николина Количева.

На церемонията присъства и Христина Йоргова от НУМСЦ Христина Морфова, която е носител на стипендията на Ротари клуб – Стара Загора за предходната година.

Христина сподели, че с помощта на ротарианците от Стара Загора е участвала в два конкурса за пианисти и е изнесла самостоятелен концерт.

Проф. Яблански обяви конкурса на Ротари клуб Стара Загора за пластична творба, символизираща възстановяването на Стара Загора след опожаряването на града през 1877 г., която ще бъде поставена на фонтана пред сградата на Общината.

В конкурса могат да участват всички желаещи скулптори, художници и архитекти. Те трябва да представят:макет на пластиката; основен ситуационен план на пластиката и пространството около нея; обяснителна записка на творбата, видът и качеството на материала, монтаж, както и количествено-стойностна сметка на целия проект.

Проектите се приемат до 17 февруари 2012 г. от секретаря на Ротари клуб, на адрес: Стара Загора, ул. Васил Априлов 1, тел. 0898 563256. Журито ще обяви решението си до 24 февруари.

Организаторите на конкурса осигуряват награда от 400 лева за най-добрия проект и 2 поощрителни награди по 100 лева. Допълнително възнаграждение за изпълнението на проекта няма да има, защото една от целите е авторът на пластиката да бъде съпричастен с благотворителния акт в името на Стара Загора и нейната история, обясни проф. Яблански.

Пластиката ще струва между 10 000 – 12 000 лева и ще бъде изцяло финансирана от Ротари клуб – Стара Загора и събрани дарения.

Организаторите препоръчват пластиката да бъде около 1,5 м, изработена от метал и поставена на фундамент с височина около 2 метра.

{youtube}xe0wXdWIV6E{/youtube}

www.chambersz.com

Оператор: Илко Груев

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg