• 22.12.2011
  • /
  • Новини

Одобрен е проект за модернизиране на отделение в Онкологичния център в Стара Загора

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Министерството на регионалното развитие и благоустройството одобри проект за модернизиране на отделение по лъчелечение към Комплексния онкологичен център в Стара Загора. Проектът е на стойност 6 500 000 лева, които ще бъдат осигурени по Оперативна програма „Регионално развитие”.

Това каза за Радио Стара Загора д-р Петьо Чилингиров, Управител на онкологичния център. Той уточни, че модернизацията ще се извърши за две години и включва изграждане на нови болнични помещения и инсталиране на линеен ускорител за лъчелечение от най-ново технологично поколение. Такава апаратура в момента има само в София и в Пловдив. Нейната експлоатация обаче изисква двойно повече финансови  средства, отколкото в момента се осигуряват, каза д-р Чилингиров.

www.radio-sz.net

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg