Спасителят от АМ „Тракия“ прие предложението за работа на кмета Жив

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

В най-скоро време Стефан Стойчев – спасителят от АМ „Тракия“, ще бъде част от екипа на Община Стара Загора. Още следващата седмица той ще може да избере конкретна позиция, която да заеме при първа възможност. След като кметът Живко Тодоров научи за уволнението на Стефан, градоначалникът реши да помогне.

Той съдейства на чирпанлията да се свърже и с министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов. Поводът на разговора е бил голямата мечта на Стефан – да стане пожарникар.

В днешния разговор, Цветанов е обещал да помогне с всички възможни средства. Той насърчил сърцатия мъж да не се отказва и да следва целите си.

Досега Стефан е работил в сферата на транспорта, затова предложението от Общината ще бъде в тази област или в областта на обществения ред, сигурността, управление при кризи. „Смятаме, че в тази посока Стефан може да бъде полезен на общината. Всъщност, не той трябва да се гордее за това, че му предлагаме работа, а обратното – ние ще бъдем горди“, сподели Тодоров.

„Смятам, че Стефан го е заслужил със своята постъпка. Подобни добри дела не са ежедневие в нашата страна, затова трябва да ги насърчаваме. Той трябва да бъде модел на подражание на много хора. Защото това, което направи, казваме, че е героично, но за него е една абсолютно човешка постъпка. Той дори не иска да се говори за случилото се. Той има качества, доказал се е вече в тежка ситуация. Затова го поканихме да бъде част от нашия екип. Имаме нужда от подобни примери, които да показват, че не всичко в живота е свързано с материалното и с това да си известен. Той показва същността на скромния, човечен българин“.

Самият Стефан прие предложението с вълнение и признателност: Няма да откажа изобщо. Да съм част от неговия екип, за мен е голямо щастие. Г-н Тодоров ми помогна и за моята голяма мечта – пожарната. Обяснявам си всичко това с голямото сърце на Живко Тодоров.

Освен, че получи признанието на старозагорци, като спечели приза „Добрият самарянин“, за момента Стефан води и в класацията на Дарик „Мъж на годината“.

www.dariknews.bg

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg