Шест автомобила горяха за една нощ в страната

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Шест автомобила горяха за една нощ в страната. Три автомобила са горели в Бургас тази нощ. Около 00.45 ч. във Второ Районно управление „Полиция“ – Бургас е получено съобщение за горящ лек автомобил „Пежо 406“, с бургаска регистрация, собственост на 44-годишен бургазлия, паркиран на кръстовището на улиците „Шар планина“ и „Места“ в ж.к. „Братя Миладинови“.

От огъня са засегнати двигателният отсек, като са стопени акумулаторната батерия, изолацията на кабели и алуминиевия капак на главата. Огънят е потушен от един противопожарен автомобил с петима огнеборци. Около автомобила не са намерени останки от съдове за запалителна течност или други следи за умишлен палеж. Предстои извършването на повторен оглед през светлата част на денонощието с цел установяване причините за инцидента и стойността на нанесените щети.

Около 00.50 ч. тази нощ във Второ Районно управление „Полиция“ – Бургас е получено съобщение за горящ лек автомобил „Форд Фюжън“, с бургаска регистрация, ползван от 26-годишен бургазлия, паркиран в района на бл. 56 в ж.к. „Братя Миладинови“. Огънят е изпепелил целия автомобил, като е засегнал частично и паркиран в съседство лек автомобил „Опел Вектра“, с бургаска регистрация. Обгорени са багажното отделение и тапицерията на купето. Огънят е потушен от един противопожарен автомобил с шестима огнеборци. Предстои извършването на повторен оглед през светлата част на денонощието с цел установяване причините за инцидента и стойността на нанесените щети.
Лека кола е била запалена през нощта във Враца. В 2.00 часа от тел. 112 е получено съобщение, че във Враца, на бул. „Втори юни” № 95, гори лек автомобил. Установено е, че с леснозапалима течност е запален лек автомобил „Фолксваген Голф”, управляван от А.А. на 22 години от Враца. Изгорели са предната броня, преден капак, преден десен калник и двигателя на автомобила. Огънят е загасен от ОУПБЗН-Враца. Образувано е дознание.
22-годишен мъж е запалил лек автомобил в Перник тази нощ. Заподозреният за палежа е задържан от криминалисти на Второ РУ „Полиция” –Перник. Тази нощ, около 3.30 часа, е подаден сигнал за горящ Фолксваген „Голф” в пернишкия кв. „Църква”. Колата била паркирана в лека постройка от полиетилен в двора на собственика й – 22-годишния А.Н. До пристигането на служителите от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Перник, автомобилът е унищожен напълно. Органите на реда предприели незабавно разследване на случая, при което е задържан мъж, за когото се предполага, че е запалил колата. Извършен е обиск и претърсване на жилището му и се изясняват взаимоотношенията със собственика на „Голф“-а. Процесуално-следствените действия продължават.

56-годишен е запалил колата на свой съгражданин в русенско село. Вчера в 19:27 часа в оперативната дежурна част на Районно управление „Полиция”-Сливо поле е получен сигнал за запален лек автомобил в с. Ряхово, паркиран на ул. „Цар Самуил“, който е загасен от близки на собственичката. При огледа на местопроизшествието се установява, че е запален лек автомобил марка „Фолксваген Поло“, с русенска регистрация, собственост на 22-годишната Р.С., живуща на адреса. Същите са забелязали пожара в момента на запалването му, като в непосредствена близост до лекия автомобил са разпознали лице от селото с инициали Й.Г. на 56-години, който е избягал. До превозното средство са намерени пластмасова бутилка с вместимост 0,500 л, с течност, с мирис на бензин и запалка. По колата, благодарение на бързата намеса, щетите са незначителни – изгорели са предни чистачки, пластмасова декоративна лайсна под предния капак и маркучите на стъкломиещото устройство.

Извършителят е задържан от полицейски служители на РУП – Сливо поле за срок от 24 часа. Започнало е разследване за умишлен палеж.

www.focus-news.bg

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg