Ново отделение ще бъде открито в радневската МБАЛ

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Новата година започва оптимистично за работещите в здравното заведение. Очакванията на ръководството на МБАЛ „Д-р Димитър Чакмаков“ са до подписването на рамковия договор със здравната каса да бъде връчен и документът за новото отделение – „Анестезия и интензивно лечение“.

Управителят д-р Динко Динков съобщи за „Раднево днес”, че през декември е подал молбата и се надява новото разрешително, за получаването на което са нужни три месеца, да стане факт преди да подпишат контракта с НЗОК. „Това е от огромно значение за нас, защото по този начин се увеличава броят на пътеките, дейността ни се разширява значително, откъдето идва и потенциалът за по-високи доходи. Не на последно място, разбира се, са перспективите пред нуждаещите се. Новото отделение е още една възможност за болните от общината да получат своевременна помощ и качествени медицински услуги”, каза д-р Динков. „Най-добрият вариант ще бъде, ако успеем да се самоиздържаме, защото тогава общинската администрация ще може да помогне за още по-добрите условия.

Ние постоянно търсим начини, за да се намали сумата, с която се дофинансираме. Ясно е, че не може без такава помощ, но колкото по-ниска е тя, толкова по-добре”, заяви още хирургът, който е наясно, че като мениджър е негово задължение да открие най-ефективния път за развитие на болницата, но и за повишаване качеството на предлаганите услуги. „Ние не чакаме помощ от Господ, непрекъснато мислим, а аз съм убеден, че трябва да си помогнем сами на първо място.” Д-р Динков беше категоричен, че е оптимист по отношение на бъдещето и изрази надежда, че през 2012-а няма да има критични ситуации подобни на тези, които болницата преживя през миналата година.

В същото време управителят смята, че след 5 до 10 години не само в радневската, но и в много лечебни заведения в страната ще има сериозни проблеми, свързани с липсата на медицински персонал. Подобни прогнози вече направиха някои водещи лекари в страната и това е въпрос, по който е нужно не само да се мисли или да се правятконстатации. Темата е свързана с държавна политика в сектор здравеопазване, реална реформа и ясна концепция и визия за бъдещето.

Гергана Петрова

Вестник „Раднево днес“

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg