Заседава Общинският съвет на Казанлък

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

За първо заседание през новата година се събира днес, 12-ти януари Общинският съвет на Казанлък. Сериозният дневен ред предвижда приемането на Годишна програма за управление и разпореждане с имоти, общинска собственост, програма за задължителната предучилищна подготовка на децата, навършили 5 години към 1-ви януари тази година, промени в състава на някои постоянни комисии, както и закриване на три кметства в общината- Средногороов, Голямо Дряново и Горно Изворово.

Паралелно с това на кмета на общината Галина Стоянова ще бъде предложено да направи и назначения на кметски наместници в тези три села. За целта специална комисия от общински съветници препита кандидати е за постовете и на заседанието ще излезе със свои становища и предложения по въпроса.

По въпроса свое Становище депозира в Общината и в Общинския съвет и общественият посредник на Община Казанлък катя Киликчиева. Според становището й,  не енеобходимо закриването на трите кметства- Голямо Дряново, Горно ИЗворово и Средногорово, тъй като няма изричен текст, регламентиращ закриването на кметства, ако не отговорят на чл.16, ал1 от ЗАТУРБ.

Киликчиева е на мнение, че в ЗМСМА, който на практика е местната Конституция, няма текст, регламентиращ избора на кметски наместници от Общинския съвет. В позицията си тя е категорична, че кметът на общината трябва да назначи кметски наместници, без намесата на Общинския съвет и съобразявайки се с желанието на местната общност.

Съветниците трябва да приемат и годишни програми за развитие на читалищната дейност и за закрила на детето. Пред Съвета кметът на Казанлък внася предложение и за прекратяване телевизионната дейност на Община Казанлък като обществен оператор и упълномощаването й да предприеме всички необходими действия пред СЕМ – София за прекратяване на издадената лицензия.

Съветниците ще разглеждат поредица от инфраструктурни въпроси, касаещи издаване на разрешения за различни видове строителни дейности, изграждане на комуникации или продажба на имоти.

www.dariknews.bg

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg