Развитие на индустрията обеща новият областен управител

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Развитие на индустрията, туризма и здравеопазването ще бъдат приоритетите в работата на новия областен управител Недялко Недялков. Той обеща да подобри досегашната комуникация между областната управа и общините от региона.

„Ще работя и с местните парламенти, независимо от коя политическа сила са избрани кметовете. Целта ни ще бъде заедно да направим така, че Старозагорска област да стане пример за растящо развитие“.

Развитието на индустрията ще създаде постоянни и висококвалифицирани кадри, убеден е новият губернатор. Недялков посочи, че ще работи за подобряване на модернизацията в комплекса „Мини Марица-изток“ и изграждането на двата нови блока в ТЕЦ „Марица-изток 2″. „По предварителни данни в изграждането ще работят около 2-3 хиляди души, а по време на експлотацията ще има осигурени около 600 работни места. Това е една антикризисна мярка за региона ни“, коментира Недялков. Той обеща, че до няколко дни ще посети рудниците в комплекса, за да се запознае със създалата се конфликтна ситуация. „Необходимо е да се стигне до споразумение, което да бъде в полза на държавата и на работещите в дружеството. Убеден съм, че имаме резерви, за да се успокои обстановката. Приватизацията на дружеството не е обсъждана, но ако ситуацията се задълбочи ще има огромни загуби, които няма как да бъдат компенсирани. Сега всичко е в ръцете на синдикатите и ръководството“.

Новият областен управител ще съдейства за ускореното изграждане на отсечката между летището и автомагострала „Тракия“, за изграждането на тунела под Шипка, за насърчаване на туризма в региона, за подобряване на здравеопазването и за създаване на добри условия за инвеститорите.

Бившият областен управител и настоящ зам.-кмет в община Стара Загора Йордан Николов връчи на Недялков ключа и печата. „Радвам се, че след два месеца прекъсване Старозагорска област има свой управител, като по този начин се прекратиха спекулациите за нейното закриване. Сигурен съм, че Недялко Недялков ще се справи добре с поверения му пост“.

До десетина дни ще стане ясно кой ще бъде вторият заместник в екипа на старозагорския областен управител.

www.dariknews.bg

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg