Офисът на НАП в Стара Загора е първи по приходи

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Офисът на НАП в Стара Загора е на първо място в страната по приходи с изпълнен план на 121%. За календарната 2011 г., в Централният бюджет от данъци и осигуровки са постъпили общо 216 914 866 лв. Приходите са с 33,7 милиона лева повече сравнени със същите за 2010 г. Изнесените данни не включват платените данъци и осигуровки от 234 фирми от региона, които са големи и средни данъкоплатци и осигурители.

Данъчните приходи са с 27,4 милиона повече сравнени с миналогодишните и са над 113 милиона лева. През годината отчитаме увеличение на постъпленията от данъка върху добавената стойност възлизащи на 47,7 милиона лева. Платените корпоративни данъци са 17,2 милиона лева, но все още има фирми, които дължат суми към бюджета. Към тях са предприети и наложени законовите обезпечителни мерки за събиране на задълженията.

Физическите лица в Област Стара Загора са декларирали
по-високи приходи през изминалата година. От данъка върху доходите на физическите лица, в Централния бюджет са постъпили 43 милиона лева, с 3 милиона лева повече от платените през 2010 г.

От осигурителните фондове в хазната са влезли 103 619 227 милиона лева – със 7 милиона повече от приходите за 2010г. Постъпленията от Държавно обществено осигуряване са 61,8 милиона лева, а платените здравни вноски за периода са над 30,2 милиона лв. По сметката на фонда за Допълнително задължително пенсионно осигуряване са постъпили 11,6 милиона лв.

Основната ни задача и през новата година е да запазим фиска от опити за данъчни и осигурителни измами и да изпълним заложените цифри в централния бюджет от осигуровки, заявиха отличниците от Старозагорския офис.

www.dariknews.bg

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg