• 26.01.2012
  • /
  • Новини

Джаферович: „Трябва да сме доволни“

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Защитникът Ваня Джаферович говори ден след равенството с Нефтчи (Баку) специално за читателите на Beroe Online. Футболистът сподели впечатленията си от първата контрола, очакванията за втория полусезон, но и ни разказа малко повече за едно от най-щастливите събития в живота му, което му предстои – раждането на първото му дете.

– Ваня, как минава подготовката?

– Минава добре. Здрави сме. Всичко е наред. Нямаме контузии, което е най-важното. Направихме тези тичания, които трябваше да направим. Вчера изиграхме и първия мач и мисля, че всичко минава както трябва.

– Коментирай вчерашния мач. Как го видя ти?

– Първа контрола, но Нефтчи (Баку) са един много силен съперник. Те са много добър отбор. Аз ги гледах с Динамо (Загреб), когато играха квалификация за Шампионска лига. Представиха се много добре там. Вчера играха малко поотпуснато, но все пак са шампиони на Азербайджан и мисля, че трябва да сме доволни от това, което направихме.

– Създадохте доста положения…

– Да, така е. Това имам предвид. Мисля, че играем много по-добре от мачовете миналия полусезон. Повече искахме топката, имахме повече самочувствие и се надявам така да продължаваме.

– Очакванията ти за втория полусезон?

– Аз вече го казах. Трябва да се спасим, да си осигурим достатъчен брой точки, за да сме сигурни, че ще останем в „А“ група. Мисля, че това няма да е голям проблем с този отбор и тези футболисти, които имаме в момента. Мисля, че няма да имаме проблеми за оцеляването. По-важно е да направим по-добри игри, заради феновете, защото те очакват повече от нас, да създаваме повече положения и да играем по-красив футбол.

– Здравословно ти чувстваш ли някакви проблеми с крака (бел. ред. – Ваня Джаферович се възстановява дълго от втора операция на крака и влезе едва през лятото на 100% в отбора)?

– Не, нямам никакви проблеми и това е добре.

– Един въпрос от лично естество. Съвсем скоро ще ставаш баща. Какво е чувството?

– Чакаме всеки момент. Приятелката ми влезе вече в деветия месец и всеки момент може да роди. Може би докато сме на лагера във Варна и през това време. Много е хубаво.

– Избрахте ли вече име?

– Не, още не сме решили нищо. Ще говорим сега като се прибера, но мисля, че ще е в последния момент.

снимки: (cc-by) Николай Петров,

beroe.eu

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg