Откриха реконструирана част от Дневния център „Св. Св. Козма и Дамян“

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Откриха реконструираната със средства от общината част на дневен център „Св. Св. Козма и Дамян“. През изминалата година в Центъра бяха извършени строителни дейности чрез допълнително проектиране на сервизни и складови помещения, офис и полифункционална зала.

Новата реконструирана част, която е на площ 80 кв. м. и обща стойност 120 000 лева. Средствата са осигурени от Община Стара Загора-от икономии на делегираната дейност.

В момента в Дневния център са настанени 26 потребители на терапевтични услуги – трудотерапия, социални дейности, рехабилитация, спорт, духовни дейности, музикални занимания, медицински и психотерапевтични грижи.

„Клиентите ни са мъже и жени на възраст от 18 до 68 години. През последните години вниманието е насочено, както към възстановяване на загубени умения и опит, така и към трайно ресоциализиране. Чрез дирекция „Бюро по труда“ включваме нашите потребители в програми за устройване на работа. За миналата година двама от тях са настанени на работа, а един е доброволец, в процедура на очакване на предстояща програма за трайно установяване на работа. Други двама са предложени за настаняване и предстои одобрение по програма“ , каза Гинка Михайлова, управител на ДЦ „Св.Св.Козма и Дамян“.

www.dariknews.bg

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg