• 01.02.2012
  • /
  • Новини

Желев и Тошев в Берое от лятото

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Милен Желев и Иван Тошев не отпътуваха днес с Берое за Турция. Илиан Илиев е харесал техните изяви в Турция, но не смята да разчита на тях през пролетния дял от шампионата. На двамата футболисти е предложено да подпишат професионални договори с Берое от юли 2012 г.

До тогава те ще играят с аматьорски договори в отбори от „Б“ или „В“ група. Старши-треньорът на Берое Илиан Илиев обясни за Beroe Online, че в момента се търсят отбори, в които двамата футболисти да изиграят пролетния дял от шампионата, за да могат от лятото да се присъединят изцяло към „зелените“.

Милен Желев е юноша на Траяна, където играе до 2008 година, когато е поканен в школата на Славия от пътрвия му треньор Красимир Мечев. При „белите“ той остава 3 години. Първия си професионален договор подписва със Славия след което преминава в Академик (София) под наем. Има 4 мача за отбора в „Б“ група (Академик – Пирин ГД, Септември – Академик, Академик – Чавдар Етрополе, Банско – Академик) и 175 игрови минути, като в две от срещите започва като титуляр.

Иван Тошев Иванов е роден на 13-ти август 1992 г. в Стара Загора. Висок е 180 см, тежи 66 кг. Започва с футбола в Берое, където се подготвя при Иван Танев, след това се подготвя при Кольо Христов и Тодор Станев. Когато Красимир Мечев преминава в Славия взима със себе си доста от футболистите на Берое, включително Иван Тошев. През 2007 г. стига с набора си до полуфинал в държавното първенство при деца. Година по-рано, на турнира „Хаджи Димитър“ в Сливен, пък е отличен с купа за комплексен играч. Тошев стига и до мъжкия отбор на Славия, като записва през сезон 2008/09 пълни 90 минути при равенството 2:2 у дома срещу Локомотив (София). През лятото на 2011 г. преминава в югозападната „В“ група в редиците на Рилски спортист (Самоков) след като Берое не се разбира със Славия за компенсацията за млад футболист. „Рилецо“ финишира на четвъртото място в групата през есенния дял от първенството.

„ПФК Берое цени високо качествата на младите играчи и ще заложи на тях“, пише в официално съобщение на пресслужбата на Берое.

Владислав Лазаров

beroe.eu

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg