Разширен медицински съвет в МБАЛ, обсъждат сливането на двете болници

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

До този момент нямаме отговор от Министерството на здравеопазването относно подписаното споразумение за сливането на МБАЛ и УМБАЛ в Стара Загора. Още в понеделник изпратихме покана до министър д-р Стефан Константинов, с молба за среща и разговор по темата, обясни за Дарик един от синдикалните лидери в Многопрофилната болница д-р Атанас Бадов.

На 30 януари стана ясно, че споразумението за сливане на двете болници е подписано в Здравното министерство от директора на Университетска болница д-р Васил Талев и колегата му от МБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ д-р Петър Атанасов.

„Споразумяхме се да съчетаваме дейности и ще вървим към оформяне на едно здравно заведение“, съобщи тогава пред Дарик д-р Атанасов и уточни, че промените ще започнат не по-по рано от три месеца и след като приключи успешни акредитация на МБАЛ. Д-р Атанасов категорично заяви, че сливането няма да доведе до съкращения на персонал и то ще е от полза за пациентите.

Утре от 12.30 часа в МБАЛ се свиква разширен медицински съвет, на който ще бъде обсъдена ситуацията. Право на участие в него имат около 90 души.

„Съветът е свикан от изпълнителния директор, но без предварителен дневен ред. За нас е важно колегите да изразят своето мнение, въпреки че никой не е съгласен с начина, по който се стигна до подписването на това споразумение за сливане. Единствено Общото събрание на акционерите може да даде мандат на изпълнителния директор на МБАЛ да подписва документи“, припомни лидерът на КНСБ в здравното заведение д-р Атанас Бадов.

www.dariknews.bg

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg