Берое разгроми Фредрикстад

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Берое разгроми с 4:0 норвежкия Фредрикстад в контролна среща в Турция. Ваня Джаферович откри резултата в 20-ата минута, а две минути по-късно Давид Каядо покачи на 2:0 от пряк свободен удар. Две минути преди почивката Атанас Чепилов направи резултат класически, а в 51-ата отново той се разписа за крайното 4:0.

За първи път Берое игра с резервния екип на новата екипировка Улшпорт. Утре от 15 часа Берое играе с третия в първенството на Латвия – Даугава (Даугавпилс), а не срещу втородивизионния Даугава (Рига), както вчера съобщи пресслужбата на клуба.

Илиан Илиев заложи на Ивайло Иванов, Здрвко Илиев, Димитър Везалов, Ваня Джаферович (к), Дюдоне Овона, Ричард Еромоигбе, Стефан Велев, Атанас Чепилов, Антонио Ливраменто, Давид Каядо, Емил Ангелов.

В 17-ата минута Давид Каядо проби по лявото крило и пусна към своя сънародник Антонио Ливраменто, който изигра първия си мач с фланелката на Берое. Португалския офанзивен полузащитник стреля към вратата на норвежкия тим, но удара му бе блокиран.

В 20-ата минута беройци откриха резултата. След късо изпълнение на корнер Дюдоне Овона центрира остро в наказателното поле, където Ваня Джаферович се извиси над всички и с глава прати топката във вратата за 1:0.

Две минути по-късно Давид Каядо покачи на 2:0, след чудесно изпълнен пряк свободен удар от около 28 метра, при който топката срещна напречната греда и влезе във вратата на Фредриктад.

Малко по-късно Антонио Ливраменто центрира от корнер, Димитър Везалов взе високата топка, която попадна на крака на Ваня Джафелович. Капитанът стреля с гръб към вратата, но кълбото премина на метър в дясно от вратата.

В 35-ата минута Здравко Илиев проби от дясно и центрира по земя в наказателното поле. Антонио Ливраменто се опита с пета да прати топката във вратата на норвежкия тим, но бранител се намеси решаващо и изби в корнер.

Три минути след това Атанас Чепилов намери Антонио Ливраменто, който влезе в наказателното поле и стреля технично, но покрай левия страничен стълб в аут.

Малко по-късно Стефан Велев се опита да прехвърли стражът на скандинавците с удар от над 30 метра, но прехвърли и вратата.

В 43-ата минута Антонио Ливраменто отне топката в половината на норвежкия тим и намери в наказателното поле Емил Ангелов. Таранът стигна до аутлинията и намери връхлитащия Атанас Чепилов, който от близо направи резултата класически.

В последната минута на първата част Фредрикстад имаха добра възможност за гол, но Ивайло Иванов успя да парира удара на Тветер.

Второто полувреме започна добре за старозагорци. Само шест минути след подновяването на играта Атанас Чепилов проби от дясно, навлезе в наказателното поле, където преодоля бранител и прати топката във вратата за 4:0.

След попадението футболистите на Илиан Илиев се отпуснаха и позволиха на противника да създаде няколко положения.

В 56-ата минута Жабие отправи удар от границата на наказателното поле, но Ивайло Иванов изби в корнер.

Малко по-късно отново стражът на старозагорци се намеси отлично, като изби удар на Мартинсен.

В 73-ата минута Тветер се озова очи в очи с Ивайло Иванов, но опитния страж не позволи за бъде преодолян.

До края на срещата играта се води предимно в центъра на терена, без опасности пред двете врати.

Утре от 15 часа Берое излиза срещу третия в първенството на Латвия – Даугава (Даугавпилс), а не срещу втородивизионния Даугава (Рига), както вчера съобщи пресслужбата на Берое.

Даугава (Даугавпилс) е основан през 2001 година под името Диттон. За три години отбора достига до Висшата лига на Латвия, където дебютира през 2004 година. Дебютния сезон в най-високо ниво на Латвия е неуспешен и отбора отпада. В края на 2006 година в клуба влизат нови инвеститори и клуба се преименува на Даугава. На 19 юли 2008 година се открива новия едноименен стадион на клуба. Същата година Даугава завоюва Купата на Латвия. Клуба е застигнат от финансови проблеми и на 8 февруари 2009 година е взето решение за сливането на Даугава и Динабург в клуб носещ името Динабург. След дисквалифицирането на Динабург е взето решение първодивизионния Даугава да играе във Висшата лига под името Даугава. В последния сезон Даугава (Даугавпилс) завършва на трето място в първенството на Латвия с актив от 63 точки, на осем от шампионът Вентспилс.

Илиан Бъчваров и Чавдар Златев

beroe.eu

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg