Старозагорски пожарникари и военни участват в спасителната акция в село Бисер

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Създава се организация за привличане на допълнителни сили за оказване помощ на бедстващите в харманлийското село Бисер. Силите на МВР са насочени към района на наводнението, привлечени са допълнителни екипи от областните дирекции в Пловдив, Стара Загора и Бургас.

Изпратена е необходимата налична техника – високопроходими автомобили, лодки и други средства. В акцията ще се включат и военни части. Изпращат се два хеликоптера от авиобаза Крумово, информират от Пресцентъра на МВР.

Село Бисер е под вода заради скъсване на стената на язовир „Иваново“. Възрастен мъж е загинал, а 12 са пострадали. В момента се извежда населението. Скъсала се е язовирна стена и в хасковското село Елена, намиращо се на 20 км от гр. Харманли и 28 км. от областен център Хасково. Засега е ясно само, че там има бедстващи хора.

www.dariknews.bg

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg