Изключително тежка е обстановката в Хасковска област

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Най-тежка остава обстановката в област Хасково, съобщиха от пресцентъра на МВР. В района на бедстващото село Бисер продължават спасителните и неотложните възстановителни работи. В спасителните операции са включени 19 екипа от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” от областните управления в Хасково, Кърджали, Ямбол, Сливен, Пазарджик, Стара Загора и Бургас.

Изпратени са автомобили за извозване на умрели животни към Ветеринарната служба в Харманли. Уведомени са всички износители на живи животни временно да преустановят износа за Турция до нормализиране на обстановката на ГКПП „Капитан Андреево”.

На тел. 112 е получена информация, че се е скъсала дигата на река Марица при село Генералово, изпратени са екипи.

Селата Любеново, Родопи и Брягово в района са откъснати от другите населени места, поради повреди на пътища, водещи към тях. Създадена е организация населението в тези села да бъде снабдено с храни и други стоки от първа необходимост.

В кв. Гебрен на Свиленград е проведена евакуация на населението. В района продължава работата на екипите по изпомпването на вода от засегнатите сгради. През последните часове основните усилия се насочват към отводняване на с. Бисер, Харманли, Свиленград и част от Димитровград.

www.radio-sz.net

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg