Снеговалежът и вятърът в Стара Загора се засилват

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

В последния час снеговалежът и вятърът в района на Стара Загора се засилват, което допълнително усложнява обстановката, заради образувалите се преспи и снегонавявания. Към 14.00 ч. блокирани от снега улици и хора няма.

В момента се пренасочва специализирана техника за зимно почистване в посока Тракийски университет – Малка Верея.

Два автомобила – снегорин и пясъкоразпръсквател работят между селата Хрищени и Колена, където заради навяванията се е образувала пряспа с близо два метра височина.

Заради сложната зимна обстановка градският транспорт в Стара Загора се движи със закъснение от 10- 15 минути. Има затруднения за движението на автобусите в посока на селата Бр. Кунчеви и Руманя.

Към 14.00 часа без ток са селата Борилово, Воденичарово, Михайлово, Петрово, Самуилово и Пряпорец.

Общинското ръководство призовава гражданите към спокойствие, както и да не се предприемат пътувания в региона, ако наистина това не е наложително.

Към 14.00 ч. в Стара Загора вали силен сняг, температурата е -1 градуса, но истинското усещане е за -7, поради силния вятър. Най ниска, -5 гр. е температурата в Борилово, Змейово и Богомилово, в преобладаващата част от общината термометърът показва 1 градус под нулата.

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg